Especialistes en noves tecnologies

Especialistes en noves tecnologies

Les mancances de la legislació en noves tecnologies

 

La revolució digital és un fenomen d’alta transcendència i abast global que ha vingut per canviar el món tal i com el coneixem. La “vida digital” cada vegada és més present a les nostres al nostre dia a dia, d’aquí la importància que la regulació al respecte vagi en sintonia amb aquesta realitat canviant.

La regulació fonamental al nostre Ordenament Jurídic es troba a la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de Dades personals i garantia dels Drets Digitals, llei encarregada d’abordar la protecció dels drets de les persones a l’esfera digital.

A mode d’exemple, la citada llei contempla els Drets d’accés a internet, els Drets a la seguretat i educació digitals, el Dret a la rectificació, el ja conegut Dret a l’oblit, etc. No obstant, és manifesta la insuficiència de la regulació per fer front als reptes que suposa la vida digital i encara a data d’avui és una tasca pendent pels legisladors arreu del món.

 

Una realitat canviant en un món global.

Existeix també legislació comunitària, sobre la que ara no entrarem, però adoleix del mateix problema de falta de sintonia amb la realitat canviant. I si bé és un punt de partida des del qual els operadors jurídics treballem, les eines de les que es disposa per fer valdre els drets que s’hi regulen són insuficients. A David Mundo Advocats tenim ocasió d’ajudar a clients que necessiten assessorament jurídic en aquest àmbit i hem pogut experimentar aquesta mancança normativa existent a la que fem referència.

Advoctas Girona noves tecnologies

 

A partir d’aquí, el repte serà veure si el legislador sap estar a l’altura del repte que suposa la sintonia de la normativa amb les necessitats difuses i canviants dels usuaris del món digital, que ens agradi o no ho som tots. Els propers anys es veurà si deixem que l’avanç tecnològic en que estem immersos superi la barrera de protecció jurídica de drets i llibertats que havien anat configurant.

Davant qualsevol situació d’estafa informàtica, robatori de dades, segrest de dades, atac contra la intimitat, amenaces, hackeig informàtic, delictes contra la propietat intel·lectual, porno-venjança, calumnies o injuries a les xarxes socials… Us recomanem posar-vos en mans de professionals. Des de fa anys a David Mundo Advocats estem especialitzats i tenim experiència de noves tecnologies i dret informàtic, ja que hem treballat en diferents casos del citats anteriorment.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.