¿Que passa amb els ERTOs? Advocats especialistes en Dret Laboral a Girona

¿Que passa amb els ERTOs? Advocats especialistes en Dret Laboral a Girona

L’origen dels ERTOs

En aquest espai hem abordat en diverses ocasions les implicacions pràctiques dels ERTOs amb ocasió de la crisi pandèmica del COVID-19 que estem travessant. L’èxit va ser ja relatiu durant la primera onada del Covid fa ara un any. Però malgrat les mancances que ja vàrem posar de manifest, aleshores sí va resultar en quant efecte pal·liatiu en el sector laboral i econòmic.

 

Situació actual

El problema és que els ERTOs estan concebuts per fer front i regular una situació temporal i particular. A més d’un any des de l’inici de la pandèmia l’efectivitat d’aquesta figura jurídica és ara, doncs, molt més fràgil. Les dades de les que disposem apunten que aquells treballadors que varen ser afectats per un ERTO al principi de la crisi del COVID-19 tenen una probabilitat de retornar al seu lloc de treball molt superior a aquells que s’han vist afectats per un ERTO a partir de l’últim trimestre de 2020, segons dades del Banc d’Espanya. I és que aquelles persones afectades per un ERTO, i que per tant romanen lligades als seus respectius llocs de treball, és possible que acabada la crisi del COVID-19 i donada la seva duració, no arribin a recuperar el seu lloc de treball.

Advocats ERTE Girona

Un model laboral canviat

El model econòmic i productiu està per canviar arrel de les diferents crisis econòmiques que s’han anat succeint els darrers anys. Resulta evident que el model econòmic, les necessitats de les empreses, la oferta i demanda de treball, productes i serveis no seran els mateixos passada la crisi. Per aquest motiu, els mecanismes que s’han posat en marxa darrerament (com són els ERTO) resulten insuficients per donar cobertura a una realitat canviat i difícil de preveure i queda esperar per veure com evoluciona la situació.

 

Assessorament legal

Des de David Mundo Advocats insistim en la importància que tant treballadors com empresaris coneguin els seus drets i els mecanismes existents per a la seva protecció. Per això, si creu que els seus drets han estat vulnerats, no dubti en consultar-nos i buscar assessorament legal per a la defensa dels seus interessos. A David Mundo Advocats ens dediquem a l’assessorament tant de persones físiques com jurídiques.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.