La ineficiència del Govern Espanyol per pagar els ERTES

Des del passat mes de març i amb ocasió de la pandèmia del COVID-19 els ERTES (Expedientes de Regulación Temporal de Empleo) han servit per pal·liar els seus devastadors efectes a l’economia del país. Les dades situen en prop de 3,4 milions de treballadors que s’han vist afectats per ERTEs, dels quals prop de 150.000 (segons dades del Col·legi de Gestors Administratius) segueixen encara a data d’avui sense cobrar la seva prestació corresponent.

El motiu és novament la falta d’eficiència de les mesures adoptades per l’executiu central, qui desbordat per la situació ha anat modificant la normativa durant els últims mesos. Un clar exemple d’això és la modificació per instrucció del Govern Central de canviar la data d’abonament de les prestacions per part del SEPE (Servicio Público de Empleo Estatal) del període del 10 a 15 de cada mes (com tradicionalment es venia abonant) al dia 3 de cada mes. La mesura no va durar més de dos mesos i, en qualsevol cas, molts dels treballadors es trobaven -i es troben- que no cobren la seva prestació ni un període ni l’altre.

Els reiterats canvis a la normativa i la quantitat de treballadors que han presentat sol·licitud en reclamació de les seves retribucions han comportat el col·lapse que s’ha viscut a les oficines del SEPE els darrers mesos. Les queixes i reclamacions es van sumant i la situació cada vegada és més desoladora. I malgrat l’afirmació de l’actual Ministra de Treball Yolanda Díaz que s’ha abonat totes les prestacions, al despatx segueixen venint clients que no han cobrat la seva prestació des del mes de març.

La situació no sembla millorar els darrers dies i la nostra recomanació als treballadors i empresaris afectats per aquestes circumstàncies és que prenguin la iniciativa i busquin assessorament legal especialitzat que els ajudi a abordar oportunament el seu cas particular.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.